5 tips voor een geslaagd feest

feest

Een bedrijfsfeest. Een jubileum. Een thema. Er is bijna altijd een reden om een goed feest te geven. Het organiseren ervan vergt echter nogal wat tijd en kennis. Iets wat niet iedereen heeft. Is het organiseren van een partij niet jouw sterkste punt of mis je de nodige ervaring? Maak je geen zorgen! In deze blog delen wij je graag enkele tips. Zo wordt jouw feestje gegarandeerd een groot succes!

1. Bepaal wie je uitnodigt

Een feest organiseren is leuk, maar wie nodig je allemaal uit? Is het feest bedoeld voor een selecte groep vrienden en familieleden? Of voor: buurtgenoten, collega’s of zelfs onbekende mensen? Voordat je verder gaat met het inkleden van de partij, is het verstandig om dit voor jezelf helder te hebben. Maak een lijstje met namen en nodig deze uit. De organisatie kun je vervolgens baseren op het aantal mensen dat aanwezig zal zijn.

2. Bepaal de locatie

In de voorgaande stap heb je bepaald hoeveel bezoekers je op jouw feest verwacht. Nu is het tijd om een locatie te regelen. Doe dit niet op het laatste moment, want feestlocaties zijn vaak snel volgeboekt. Pas de locatie aan op de festiviteiten en – wanneer mogelijk – op het weer. Want picknicken in een gymzaal? Dat is op z’n zachtst gezegd ‘bijzonder’.

3. Regel de aankleding

Nu er een locatie is geboekt, kun je met de aankleding beginnen. In veel gevallen zullen er al bepaalde attributen aanwezig zijn. Denk aan: stoelen, keukengerei, enzovoort. De kans is echter groot dat je zelf nog het nodige moet aanleveren. Hiervoor kun je een partyverhuur in Amersfoort – of daarbuiten – inschakelen. Van servies tot podiumdelen. Je kunt het er echt allemaal huren.

4. Bestel voldoende eten

Een feestje zonder eten… Dat is vrij saai. Sterker nog: het is niet bepaald gastvriendelijk. Zorg er daarom altijd voor dat je voldoende snacks hebt klaarstaan. Denk aan een koek bij de koffie of thee. Of wat chips en borrelnootjes op tafel. Wil je echt groot uitpakken? Dan verzorg je een lunch of diner. Een barbecue is bijvoorbeeld erg leuk.

5. Maak foto’s

Na het vele geregel is het eindelijk zover: het feest is begonnen. Binnen een vloek en een zucht is het echter weer voorbij. Om er nog lang van na te kunnen genieten, is het aan te raden om een fotograaf in te huren. Zo kun je er altijd met een glimlach op terugkijken. Is dit toch te duur? Dan kun je dit natuurlijk ook zelf doen.