De beste DJ Koptelefoons van 2021

beste dj koptelefoon

Als beginnende DJ kun je niet zonder een goede koptelefoon. Het is een van de eerste dingen die je zult aanschaffen. Het is daarom belangrijk dat je meteen de juiste keuze maakt. In dit artikel vertellen we waar je op moet letten bij de aanschaf van de juiste DJ koptelefoon.

Waar moet een dj koptelefoon aan voldoen?

Naast geluidskwaliteit zijn er nog een aantal eigenschappen die er voor zorgen dat een koptelefoon geschikt is voor dj’s en producers. Denk hierbij aan zaken als duurzaamheid, draagcomfort, design en accessoires.

Geluidskwaliteit van dj koptelefoons

De geluidskwaliteit is uiteraard de belangrijkste factor bij het selecteren van een goede DJ koptelefoon. Als DJ is het belangrijk dat je goed kunt voorluisteren, zodat je snel hoort of de volgende track goed klinkt en of je beatmatch lekker loopt. Bij het selecteren van de beste DJ headphones kijken we daarom naar koptelefoons met een goede en eerlijke weergave van zowel hoge, midden als lage tonen.

Draagcomfort tijdens het draaien

Het is belangrijk dat je headphones lekker zitten tijdens het draaien. Vooral tijdens langere luistersessies is het fijn als je de koptelefoon niet te hard op je oren drukt. Zowel het gewicht als het materiaal van de oorschelpen zijn hierbij van belang.

beste dj koptelefoon

Duurzaamheid

Een goede dj koptelefoon is een investering die hopelijk lang mee gaat. Daarom is het slim om te kiezen voor headphones die tegen een stootje kunnen. Ook is het fijn als de kabel van de koptelefoon los gemaakt kan worden. Dit is meestal het onderdeel wat het eerst kapot gaat.

Design, want het oog wil ook wat

Iets minder belangrijk, maar zeker niet onbelangrijk is het design van je koptelefoon. Je wilt er natuurlijk wel een beetje cool bij staan tijdens het draaien.

Accessoires

Naast de standaard meegeleverde plugs is het fijn als er ook een goede beschermhoes en eventueel zelfs meerdere kabels bij de koptelefoon zitten. Dit maakt het mogelijk om onderweg met een korte kabel en in de DJ booth met een lange kabel te werken.

Wat zijn de beste headphones voor DJ’s?

Op DJLife.nl kun je lezen welke headphones voldoen aan al onze eisen en welke de beste dj koptelefoon van 2021 is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *