De transformatie van mijn huiskamer

vleugel kopen

Twee maanden geleden heb ik een vleugel gekocht, waar ik tot op heden erg veel plezier van heb. De vleugel is een meubelstuk dat in positieve zin erg veel invloed had op de uitstraling van mijn huiskamer. In dit korte verhaaltje vertel ik over het proces van een vleugel kopen en hoe deze vleugel in mijn woonkamer staat.

Ik heb altijd eerst jarenlang op een gewone piano gespeeld, maar twee maanden geleden wilde ik overstappen naar een vleugel. Omdat de toon hiervan toch een stuk mooier is. Het valt me erg op dat de dynamiek zo veel gemakkelijker te maken is. Het blijkt dat je de toets niet helemaal omhoog hoeft te laten komen om hem opnieuw aan te kunnen slaan. Dat is toch even wennen in een nieuwe manier van spelen maar uiteindelijk veel makkelijker. Verder ben ik ook erg blij hoe de vleugel in mijn woonkamer staat. In eerste instantie twijfelde ik of de vleugel niet te veel ruimte in zou nemen, maar omdat je de vloer blijft zien viel het erg mee. Qua volume schijnt het volgens mijn buren zelf beter te zijn. Hoe dit kan heb ik gevraagd aan de pianowinkel. Dit blijkt te komen doordat er minder contact geluid is met de vloer, omdat de drie contact punten ook nog op rubberachtige schotels staan, waardoor er geen contact geluid is met de vloer. 

Eerst wilde ik eigenlijk alleen een Steinway. Omdat dit zo’n beroemd merk is. Maar ik heb veel vleugels geprobeerd en vanwege de financiën ben ik nu ook erg blij met mijn August Förster vleugel. Je kunt er prachtige melodie lijnen op maken en heeft een prachtige toon. Mijn vleugel heb ik bij Emile van Leenen Piano’s en Vleugels gekocht. gekocht. Een erg mooie pianowinkel met een hoop verschillende vleugels.

Al met al ben ik erg blij met mijn nieuwe vleugel en hoop ik dat ik dit inzicht geeft in het kopen van een vleugel. Zelf ook een piano kopen of vleugel kopen?