De unieke geschiedenis van Normandië

normandie

Nog altijd zijn er zoveel mensen die Normandië alleen associëren met de Tweede Wereldoorlog. Vreemd is dat niet want de naam is eindeloos voorbij gekomen in geschiedenisboeken, films en andere culturele uitingen. Normandië heeft niet alleen een rijke geschiedenis maar heeft ook een hoop te bieden. 

normandie

De oorlog

Normandië is wereldwijd bekend om de landingsstranden uit de oorlog en het iconische Mont Saint-Michel. Operatie Overlord was tijdens de Tweede Wereldoorlog de codenaam voor de invasie door de westerse geallieerden in het door Duitsland bezette West-Europa. Operatie Overlord begon op 6 juni 1944 in Normandië. Om die reden is er in deze streek nog altijd veel te zien en te leren over de oorlog. Het is een populaire bestemming voor reizigers geworden om meer te leren over de oorlog en de rol van het gebied in die tijd.

Meer dan dat

Normandië is echter nog veel meer dan slechts de plek waar deze militaire operatie is begonnen. Het is een plek waar reizigers komen voor de geschiedenis en de prachtige omgeving. De kust van Calvados wil je bijvoorbeeld echt niet missen met de prachtige hoge krijtrotsen. De kustlijn van Normandië is niet voor niets een belangrijke inspiratiebron geweest voor het impressionisme. Franse kunstenaars als Monet en Boudin gebruikten de schoonheid van de omgeving om deze te vangen op doek. Met zijn Keltische en mysterieuze charme kent de kustlijn tal van bezienswaardigheden.

normandie

Honfleur, het meest geschilderde havenstadje

Honfleur is een adembenemend mooi stadje in Normandië dat inspiratie was voor veel schilders. Het is dan ook het meest geschilderde dorpje in Normandië. Als je er doorheen loopt zie je direct waarom. De brug van Normandië leidt je over de Seine naar de mystieke dokken van de oude haven. De kleine schilderachtige straatjes van het stadje zijn al een leuke bezienswaardigheden op zich.