Geef je een feestje in de winter? Deze dranken mag je dan niet missen!

winterfeest

winterfeest

Of je nu een feestje geeft in de winter of niet, de gekozen dranken moeten altijd goed passen bij de gelegenheid. We drinken tenslotte ook niet elk weekend champagne. Dus geef je deze winter een feestje voor je vrienden en familie? Dan kun je de volgende tips goed gebruiken!

Witte wijn met salade

In de winter willen we soms iets lichts en verfrissends drinken bij het eten. In dat geval is een van de dranken die je moet proberen witte wijn. Witte wijn past uitstekend bij salades en zeevruchten. Als je de gasten een verscheidenheid aan keuzes wilt bieden, probeer dan verschillende witte wijnen te halen zodat je voor ieders smaak iets koud hebt staan.

Rode wijn bij vlees

Als je niet alleen witte wijn wilt aanbieden, kan je altijd kiezen voor een paar extra flessen rode wijn zoals Shiraz en Cabernet Sauvignon. Als je niet zeker weet wat je bij vlees en vis moet drinken, dan is rode wijn altijd een veilige keuze en een uitstekende aanvulling op het wintermenu. Het geeft een verwarmend gevoel en past bij veel gerechten. Ook is het leuk om dan wat informatie over de streek van de wijn te zoeken, zodat je tijdens het eten met wat leuke feitjes kan komen, zo valt er nooit een ongemakkelijke stilte.

Speciaalbier

Een andere goede optie voor winterse feestjes is ambachtelijk speciaalbier. Zodra het weer koud wordt, hebben we de neiging om te verlangen naar iets sterks en smakelijks na het diner, dat is wanneer speciaalbieren van pas komen. Je kan kiezen voor frisse bieren als witbier of blond, of juist lekker kruidig met een IPA, dus je hebt nooit te weinig keuze.

Alle drie de soorten dranken zijn een goede keuze voor winterse evenementen en zullen je gasten meer dan blij maken. Als je niet zeker weet wat voor soort drankjes je moet kopen, zoek dan specifiek verder op internet naar welk type wijnen en bieren het lekkerst zijn.

Heb je nog andere suggesties over het perfecte soort drank voor winterfeesten? Laat hieronder een reactie achter!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *