St. Patrick’s day

st patrick

Wederom een feestdag die dit jaar lastig gevierd kan worden. Toch kun je dit binnenskamers met een paar vrienden prima oplossen, of door middel van een Zoom meeting. St. Patrick’s day is de nationale feestdag waarop Ierland, Noord-Ierland, Montserrat en een paar Canadese provincies de beschermheilige van het land, Saint Patrick, herdenken. Hier hebben wij als Nederlanders natuurlijk niet zoveel mee te maken, zou je zeggen. Dat is natuurlijk eigenlijk ook zo. Toch is St. Patrick’s day een feestdag die in steeds meer landen gevierd wordt, en dus ook in Nederland. Ben je nog op zoek naar een outfit? Kijk dan snel op De Feestspecialist.

Gerelateerde links:
Carnavalswinkel Den Bosch
Carnavalswinkel Breda

Amerika

Vroeger zijn er een heleboel Ieren naar Amerika geëmigreerd, dit zo’n beetje rond 18e en 19e eeuw. Zij brachten hun cultuur en religie met zich mee, hier hoort natuurlijk St. Patrick’s day ook bij. Het feest was van origine een religieus feest, maar door de jaren heen, gingen steeds meer mensen het vieren. Vrijwel elke Amerikaan viert momenteel St. Patrick’s day, met of zonder Ierse achtergrond.

Verkleed

Je kunt er niet aan ontkomen, als je St. Patrick’s day viert, ontkom je er niet aan om je te verkleden. Een groen kostuum met het liefst zoveel mogelijk klavertjes vier erop. Een hoed op je hoofd, in je ene hand een pot goud en in de andere een pint bier. Zo wordt St. Patrick’s day gevierd. Ook wordt er Iers gegeten, sodabrood met corned beef en kool.

Nederland

Het feest lijkt nog steeds groter en groter te worden. Zelfs in Nederland gaan we het steeds meer vieren. Ook in Nederland zie je steeds meer mensen in de groene kleding gehuld om deze feestdag te vieren. Ben je nou nog op zoek naar een geschikte outfit, kijk dan vooral even op De Feestspecialist

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *