Wat is muziekbingo?

Muziekbingo

Muziekbingo is in de laatste jaren steeds populairder geworden. Muziekbingo wordt vaak gespeeld door bedrijven maar ook door verenigingen, instellingen en in de privé sfeer. Muziekbingo is eigenlijk hetzelfde als een traditionele bingo, maar in plaats van getallen staan er titels van bekende artiesten op de bingokaart.

Muziekbingo heeft zeer eenvoudige spelregels. De deelnemer ontvangt een muziekbingo kaart met 16 of 20 titels. De bingo master / DJ draait vervolgens de nummers vanaf zijn draaitafel. Wanneer een deelnemer alle titels die de  bingo master heeft gedraaid kunnen afstrepen dan heeft degene “bingo” en ontvangt een prijs. Vaak wordt ieder muzikaal nummer maximaal 30 seconden gedraaid, zo wordt de aandacht van iedere deelnemer vastgehouden.

Verschillende muziekthema’s

Om de muziekbingo voor alle leeftijdsgroepen toegankelijk te maken kunnen verschillende muziekthema’s worden ingezet. Maar ook een muziekbingo met verschillende thema’s is een prima idee om alle leeftijdsgroepen een leuke avond te bezorgen. Enkele voorbeelden van muzikale thema’s:

  • 80’s en 90’s hits thema
  • Hollandse hits thema
  • Xmas hits thema
  • Zomer hits thema

Waarom wordt muziekbingo steeds populairder?

  • De spelregels zijn eenvoudig en daarom voor iedereen toegankelijk
  • Muziekbingo kan als avondvullend event worden gespeeld maar ook tijdens bijvoorbeeld  een bedrijfsborreluurtje.
  • Spelen tegen meerdere  collega’s, familieleden of vrienden zorgt voor gezelligheid maar ook voor rivaliteit
  • Doordat de deelnemers voor prijzen spelen blijft de aandacht honderd procent aanwezig.
  • Muziekbingo spelen is spannend maar ook ontspannend voor elke deelnemer.

Muziekbingo online spelen

Een muziekbingo via ZOOM, MS teams of youtube spelen wordt steeds vaker gedaan. Door het corona virus konden mensen elkaar niet fysiek ontmoeten. Daarom werd al snel naar een online platform uitgeweken. Naast de muziekbingo kunnen de deelnemers ook met elkaar communiceren en chatten. Het sociale aspect wordt hierdoor weer aangescherpt. Even bijkletsen en samen lachen zorgt in combinatie met een muziekbingo voor meer spelplezier.

Speel muziekbingo bij DJ’s 4 Party

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *